Een nieuw vreemd gokschandaal in België? 'Parket start vooronderzoek'

Een nieuw vreemd gokschandaal in België? 'Parket start vooronderzoek'

13-03-2018 07:00
5

Zitten we in België opnieuw met een gokschandaal? Volgens Sportwereld bestaat die kans. De krant meldt dinsdag dat er spelers van Eupen verdacht worden van gokken op hun eigen matchen. Het parket is alvast een vooronderzoek geopend.

Het verhaal is best bijzonder. Eupen redde zich immers op de slotspeeldag door met 4-0 te winnen van Moeskroen. Toch dachten blijkbaar enkele spelers dat het slecht ging aflopen voor de Panda's. Zij gokten op een nederlaag tegen Moeskroen.

'Zaterdagavond, minder dan 24 uur voor de ontknoping in de degradatiestrijd. Terwijl Eupen zich op afzondering op hotel in alle rust probeert voor te bereiden op de cruciale match van zondag, loopt er een vreemde tip binnen. “Twee van jullie spelers hebben ingezet op een nederlaag tegen Moeskroen”, meldt een anonieme bron.', schrijft de krant.

Spelers gespot
Eupen neemt de twee bewuste spelers apart, maar in een gesprek ontkennen ze de aantijgingen. Eupen vertrouwt de spelers en ze blijven in de selectie voor de match tegen Moeskroen zitten. 'Case closed? Zeker niet. Meerdere bronnen bij Eupen bevestigen ons immers dat er al een tijdje problemen zijn met spelers die gokken op hun eigen wedstrijden en zelfs op nederlagen van het eigen team', meldt de krant nog.

Blijkbaar gebeurde alles ook nog eens opvallend. De spelers van Eupen werden de laatste tijd opgemerkt in een een lokale krantenwinkel/gokkantoor gesignaleerd om te gokken op wedstrijden, waaronder ook op hun eigen matchen.

Het parket van Eupen heeft ondertussen oor gekregen van het verhaal en is een vooronderzoek gestart.