Een nieuw vreemd gokschandaal in België? 'Parket start vooronderzoek'

  Een nieuw vreemd gokschandaal in België? 'Parket start vooronderzoek'

  Gepubliceerd: dinsdag 13 maart 2018 om 07:00di 13-03-2018 om 07:00

  Zitten we in België opnieuw met een gokschandaal? Volgens Sportwereld bestaat die kans. De krant meldt dinsdag dat er spelers van Eupen verdacht worden van gokken op hun eigen matchen. Het parket is alvast een vooronderzoek geopend.

  Het verhaal is best bijzonder. Eupen redde zich immers op de slotspeeldag door met 4-0 te winnen van Moeskroen. Toch dachten blijkbaar enkele spelers dat het slecht ging aflopen voor de Panda's. Zij gokten op een nederlaag tegen Moeskroen.

  'Zaterdagavond, minder dan 24 uur voor de ontknoping in de degradatiestrijd. Terwijl Eupen zich op afzondering op hotel in alle rust probeert voor te bereiden op de cruciale match van zondag, loopt er een vreemde tip binnen. “Twee van jullie spelers hebben ingezet op een nederlaag tegen Moeskroen”, meldt een anonieme bron.', schrijft de krant.

  Spelers gespot
  Eupen neemt de twee bewuste spelers apart, maar in een gesprek ontkennen ze de aantijgingen. Eupen vertrouwt de spelers en ze blijven in de selectie voor de match tegen Moeskroen zitten. 'Case closed? Zeker niet. Meerdere bronnen bij Eupen bevestigen ons immers dat er al een tijdje problemen zijn met spelers die gokken op hun eigen wedstrijden en zelfs op nederlagen van het eigen team', meldt de krant nog.

  Blijkbaar gebeurde alles ook nog eens opvallend. De spelers van Eupen werden de laatste tijd opgemerkt in een een lokale krantenwinkel/gokkantoor gesignaleerd om te gokken op wedstrijden, waaronder ook op hun eigen matchen.

  Het parket van Eupen heeft ondertussen oor gekregen van het verhaal en is een vooronderzoek gestart.

  Plaats een reactie

  Toca +39788
  dinsdag 13 maart 2018 om 07:10
  K wist niet dat Deschacht in eupen speelt nu ;-)
  Vind ik leuk
  Garland +5359
  dinsdag 13 maart 2018 om 07:35
  FC Omkeupen
  Vind ik leuk
  woensdag 14 maart 2018 om 00:39
  Voor welke strontploeg ben jij supporter ? Je bent een loser; eupen klasse beter dan kv; 4 matchen goed gespeeld op 30 kv
  Vind ik leuk
  Garland +5359
  woensdag 14 maart 2018 om 10:33
  Als je frustratie is afgelopen en je bent bereid rustig en beleefd te communiceren en je tegen een grapje kunt, hoor ik het graag.

  Dan geef ik met plezier antwoorden op je vraag.
  Vind ik leuk
  AzEz86 +6525
  dinsdag 13 maart 2018 om 08:18
  Dus als ik het goed begrijp:
  Eupen is goed genoeg om in PO1 te geraken (daarom dat ze ook zo simpel winnen op de laatste speeldag) maar door het gokken van de eigen spelers hebben ze zich tot de slotdag op de laatste plaats gehouden om dan te zorgen dat ze eens kunnen uithalen en laten zien wat ze kunnen en met 4-0 winnen van Moeskroen?

  Pfft, het begint belachelijker en belachelijker te worden....
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +15858
  dinsdag 13 maart 2018 om 09:04
  De geheime tip kwam van ene Johan T.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws