Einde van de reguliere competitie, Albert kent de kampioen al

Einde van de reguliere competitie, Albert kent de kampioen al

12-03-2018 23:50
5

Na dertig speeldagen is de reguliere competitie. We kunnen aan de Play-Offs beginnen. Die beginnen op 30 maart. Club Brugge, Anderlecht, Charleroi, KAA Gent, KRC Genk en Standard strijden om de titel. Ex-Rode Duivel Philippe Albert weet al wie het zal halen.

Volgens hem is Blauw-Zwart niet meer in te halen. "Club Brugge heeft de reguliere competitie overvleugeld, maar ziet zijn voorsprong nu teruggebracht worden tot zes punten. Maar dat blijft een enorme kloof, zeker omdat ze in eigen huis zeer sterk zijn", zegt hij.

"Er zullen veel factoren meespelen. Als Club bijvoorbeeld begint met een thuismatch en een concurrent laat punten liggen, kunnen ze al meteen een grote stap richting titel zetten", klinkt het in La Capitale.

Albert kijkt er alvast enorm naar uit. "Mijn verwachting is dat Club zijn leidersplaats zal vasthouden en dat Anderlecht ook zijn tweede plaats zal behouden. Op de derde plaats maken alle andere ploegen kans. De zes beste ploegen spelen Play-Off 1 en we mogen ons verwachten aan een kwalitatief spektakel."