Calvo verdedigt 'zijn' Mechelen: Kleinste van het veld maakt plots kopbalgoals

Calvo verdedigt 'zijn' Mechelen: "Kleinste van het veld maakt plots kopbalgoals"

12-03-2018 21:46
9

Ook Kristof Calvo, politicus bij Groen én trotse Mechelaar, heeft zijn bedenkingen bij het verloop in KAS Eupen - Royal Excel Moeskroen. Dat maakt het voor hem moeilijk om de degradatie van KV Mechelen te verwerken. Daarmee is hij zeker niet de enige

"Het voelt heel onrechtvaardig aan dat een ploeg als KV, met zo'n achterban, zakt naar 1B. Ik vind het sowieso lastig om daar uitspraken over te doen. Laat ons zeggen dat het wel wringt dat de kleinste van het veld plots met de kop goals begint te maken. En de laatste (Diedhiou, nvdr.) was duidelijk meer bezig met naar vogels te kijken dan naar de bal", geeft Calvo toe in De Afspraak. Hij is zich er wel van bewust dat, áls er iets niet koosjer verlopen is, dat zeer moeilijk te bewijzen valt. 

"Het is ook logisch dat zulke wedstrijden met argusogen gevolgd worden, omdat er ook ongelooflijk veel op het spel staat. Anderzijds is het moeilijk om aan te tonen: dat is iemand die niet kan 'shotten' of slecht geslapen heeft en te veel op stap geweest is de dag ervoor, of dat is iemand die het bewust doet. Dat onderscheid is heel moeilijk te maken. Veel van de verontwaardiging heeft ook wel te maken met Eupen en Qatar, terwijl KV Mechelen zo'n mooi verhaal heeft", denkt hij tot slot.