Als voetbaldier zie ik goals vallen waarvan ik zeg: 'Dit kan niet'

"Als voetbaldier zie ik goals vallen waarvan ik zeg: 'Dit kan niet'"

12-03-2018 21:30
5

Een dag na de feiten laaien de emoties in verband met de degradatiestrijd nog steeds hoog op. Na een ongeziene ommekeer in Eupen werd KV Mechelen verplicht tot minimaal één seizoen in Eerste Klasse B. Chris Van den Abeele neemt geen blad voor de mond.

De journalist stelt het open en bloot: de wedstrijd Eupen-Moeskroen is niet eerlijk verlopen. "Omdat je een systeem ziet ... In voetbal, en in sport in het algemeen, is toeval heel belangrijk. En plunderen is ook inherent aan het voetbal. Maar je ziet wel een systeem."

"Vorig jaar is er op het einde van het seizoen de match van de schande geweest, Kortrijk-Moeskroen. Ik weet dat ik vorige week getwitterd heb: 'Zullen we die match Eupen-Moeskroen toch maar eens in de gaten houden?'", vertelt hij in De Afspraak.

"Als je dan ziet wat er gebeurt en je ziet de timing ... Soms moet je je buikgevoel volgen om dieper te kunnen graven. En als je dit ziet, dan zeg ik: 'Dit is bedrog'. Als voetballiefhebber, als voetbaldier zie ik goals vallen, net als vorig jaar in Kortrijk trouwens, waarvan ik zeg: 'Dit kan niet'. Een trainer van de miniemen zou dat zien", klinkt hij gedegouteerd.