Sys zit niet op dezelfde lijn als Joos: 'Dan wordt het nog complexer'

Sys zit niet op dezelfde lijn als Joos: 'Dan wordt het nog complexer'

12-03-2018 18:49
4

KV Mechelen zien we volgend seizoen niet meer terug in de Jupiler Pro League. Op de slotspeeldag viel het doek voor Malinwa. Filip Joos had graag gezien dat Mechelen nog een testmatch speelde tegen Eupen. Jacques Sys is daar geen fan van.

Vorig week in Extra Time liet Joos een ballon op om een testmatch te spelen als twee ploegen onderin gelijk eindigen met evenveel punten. In Sport/Voetbalmagazine geeft Sys zijn kijk op het gebeuren.

'Je kijkt eerst naar het aantal overwinningen en als dat gelijk is naar het doelpuntensaldo. In veel landen geven ze zelfs prioriteit aan dat doelpuntensaldo. In testwedstrijden geloof ik niet, dan komen er nog eens wedstrijden bij en wordt het nog complexer', stelt de hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine.

'Dat er insinuaties opduiken, heb je altijd in deze situatie. Zowel vanuit Mechelse als Eupense hoek. Maar onze mensen die de match op Eupen hebben gezien, stelden in ieder geval geen flagrante blunders van de keeper vast. Niet vergeten dat Eupen eerder ook al eens 4-1 won, van KV Mechelen nota bene.'