Vandenbempt reageert na 'verkochte wedstrijd': De zotste dingen gezien

Vandenbempt reageert na 'verkochte wedstrijd': "De zotste dingen gezien"

12-03-2018 14:00
15

Eupen blijft na een 4-0 zege tegen Moeskroen in de hoogste afdeling. KV Mechelen degradeert naar 1B, al vinden zij dat Les Hurlus maar weinig weerwerk bood bij de Eupense doelpunten. Peter Vandenbempt denkt er het zijne van.

Al weken werd er gesuggereerd dat Eupen het cadeau zou krijgen tegen Moeskroen. Vandenbempt begrijp dan ook de frustratie in het Mechelen-kamp. "En het is natuurlijk ook opmerkelijk: een ploeg die in zo'n beslissende wedstrijd ineens 4 doelpunten maakt in een kwartier", aldus de radioman bij Sporza.

Reputatie
"En dat Moeskroen er weer tussen hangt, dat helpt natuurlijk niet. De club heeft de voorbije jaren een bedenkelijke reputatie opgebouwd, op en naast het veld. Maar: het kan natuurlijk wel in het voetbal", verwijst Vandenbempt naar vorig seizoen. Toen bleef Moeskroen in 1A na een 'opmerkelijke' overwinning op het veld van buur KV Kortrijk.

Vandenbempt ziet de ruime zege van Eupen dan ook niet als een verrassing. "We hebben al de zotste dingen gezien en ik had het zondagochtend op de radio ook al gezegd: Eupen kán winnen van Moeskroen", besluit hij.