Moeskroen vecht hard terug: Wij pikken deze insinuaties niet

Moeskroen vecht hard terug: "Wij pikken deze insinuaties niet"

12-03-2018 13:45
4

Moeskroen speelde een erg dubieuze rol in de degradatiestrijd. Het gaf niet thuis tegen Eupen en slikte vier goals in amper twintig minuten. Niet met opzet, zo benadrukt voorzitter Patrick Declerck.

"De insinuaties zijn al voor de match begonnen met uitspraken van Dennis van Wijk", vertelt hij bij Sporza. "Het zijn insinuaties die we absoluut niet pikken. Ik wil zelf niet te veel over andere mensen en clubs spreken, want ik wil het vooral over Moeskroen hebben. Wij zijn een zeer correcte en ethische club die stap voor stap wil groeien."

Moeskroen dreigt zelfs met juridische stappen. "Als de aantijgingen te ver gaan, zullen we bekijken welke maatregelen we moeten nemen om eventueel mensen te vervolgen voor uitspraken zonder bewijzen op tafel te leggen."

Moeskroen kon kennelijk gewoon niet beter. "Vorig seizoen waren er al insinuaties in de Nederlandstalige pers over onze slotwedstrijd in Kortrijk. Wel, ik kan u zeggen: daar is hoegenaamd niks gebeurd. Er is trouwens een onderzoek geweest dat bewezen heeft dat er niks aan de hand was. Wat er in Eupen gebeurd is? Wij zaten met een aantal geschorste en geblesseerde titularissen. We hebben het moeten doen met enkele spelers die voor de eerste keer in de eerste ploeg stonden. Onder grote druk dan nog."

Zaken die kunnen gebeuren
Eupen maakte in de slotfase plots goal na goal. "Na 70 minuten zijn we in elkaar gestort. Ik betreur dat we in tien minuten een aantal goals geslikt hebben, maar dat is nu eenmaal voetbal. Dat zijn zaken die kunnen gebeuren. Er zullen ook veel Oostendenaars geweest zijn die dachten dat ze met 2-0 van Standard zouden winnen, terwijl het nog 2-3 geworden is."