Club Brugge is woest, maar krijgt duidelijke reactie van stadsgenoot Cercle

Club Brugge is woest, maar krijgt duidelijke reactie van stadsgenoot Cercle

12-03-2018 13:00
4

Club Brugge zag zaterdagavond hoe fans van stadsgenoot Cercle het veld hebben beschadigd. De titelviering gebeurde namelijk ook deels op het veld. CEO Marc Vanmaele vertelt echter aan Sporza dat alles wordt opgelost.

Club moet over drie weken een goed veld hebben om aan Play-Off 1 te beginnen. Dat komt in orde, zo weet Vanmaele. "Ik vermoed dat de schade nog wel meevalt. Het veld is zeker niet kapot. Er heeft wel een podium opgestaan en er zijn wat kleine brandvlekken door het vuurwerk."

Cercle moet nu de portefeuille bovenhalen. "Uiteraard zullen wij de schade vergoeden. We zijn vanochtend al samengekomen met de mensen van Club Brugge en de verantwoordelijken voor het onderhoud. We hebben ook advies gevraagd aan de firma waar we normaal gezien mee werken. Ik verwacht ten laatste morgen een definitieve offerte. En onze eigen greenkeepers kunnen ook veel doen. Een volledig nieuwe grasmat is in ieder geval niet nodig."

Cercle belooft dus om de problemen op te lossen. "Het is zeker haalbaar om het op tijd in orde te krijgen voor de start van de Play-Offs. We hadden voor volgende week vrijdag ook een oefenmatch tegen KV Kortrijk gepland, maar uit eerbied voor het terrein en voor Club Brugge zullen we die op een andere locatie spelen."