UPDATE: Anderlecht gaat bij Trebel voor minimum: 'Eén speeldag graag'

UPDATE: Anderlecht gaat bij Trebel voor minimum: 'Eén speeldag graag'

13-03-2018 15:00
48

Zowel Leander Dendoncker als Adrien Trebel kregen zondagmiddag een rode kaart tegen Antwerp. Het bondsparket heeft ondertussen al voorstellen gedaan voor beide Anderlecht-spelers.

Het parket heeft beslist dat Dendoncker geen extra straf meer krijgt. Hij kreeg tegen Antwerp rood na een paar minuten, die straf is volgens het parket voldoende. Trebel komt echter niet weg met zijn doodschop. Hij zou drie wedstrijden langs de kant moeten blijven. Dit zijn echter nog maar de voorstellen, de definitieve straf moet nog worden uitgesproken. 

Update 12/03, 15:15 uur: RSC Anderlecht heeft via de officiële kanalen laten weten dat het zich niet neerlegt bij de voorgestelde drie speeldagen. Paars-wit hoopt de Fransman zo weinig mogelijk wedstrijden te moeten missen in Play-Off 1.

Update 12/03, 20:37 uur: Anderlecht zet werkelijk alles op alles om de schorsing van Trebel zoveel mogelijk in te duiken. Via het Twitter-account van de club laat paars-wit weten dat de Fransman de toestemming krijgt om de teambuilding-stage te verlaten. Dinsdag hoeft hij dus niet op te dagen, maar mag hij zijn zaak gaan verdedigen bij de KBVB.

Update 13/03, 15.00 uur: Dinsdag verscheen Trebel voor de Geschillencommissie. Volgens Het Laatste Nieuws vroeg de raadsman van Anderlecht één speeldag effectieve schorsing, plus twee met uitstel voor de middenvelder. Bij Anderlecht wijzen ze naar de intensiteit van de overtreding en het verleden van Trebel.