Vandenbempt voorspelt titelstrijd: Dat oogt allemaal beter dan bij Anderlecht

Vandenbempt voorspelt titelstrijd: "Dat oogt allemaal beter dan bij Anderlecht"

12-03-2018 10:30
11

De kaarten zijn geschud voor de nakende Play-Off 1. Geen enkele topclub heeft de boot deze keer gemist, en dus verwacht Peter Vandenbempt interessante Play-Offs. Club Brugge bedreigen wordt echter lastig.

Vandenbempt weet niet of de titelstrijd nog spannend wordt. "Zes punten voorsprong is wel heel veel. Dat alle topclubs er bij zijn, maakt het voor Club Brugge moeilijker om al zijn matchen te winnen, maar dat geldt natuurlijk ook voor de achtervolgers. In eerste instantie Anderlecht. De kans dat een ploeg een heel straffe reeks neerzet - wat nodig is om Club nog te remonteren - is dan ook kleiner", klinkt het bij Sporza.

"Okay, Club was na de winterstop minder dominant en bij momenten kwetsbaarder dan ervoor, maar alles bij elkaar is het toch solider, vind ik. Met een ruimere kern, meer wisselmogelijkheden, veel scorend vermogen. Dat oogt op dit moment allemaal beter dan Anderlecht dat elke keer weer op de toppen van zijn tenen moeten lopen om wedstrijden te winnen en een veel smallere kern heeft."

Club hoeft zich dus nog geen zorgen te maken. "Play-Off 1 is altijd onvoorspelbaar, maar ik zou zeggen: om er een echt spannende titelstrijd van te maken, moet Club Brugge toch minstens een kleine inzinking kennen.