Eupen en KV Mechelen blijven elkaar bestoken: ''Wat gaan ze nu uitvinden?''

Eupen en KV Mechelen blijven elkaar bestoken: ''Wat gaan ze nu uitvinden?''

12-03-2018 09:49
6

AS Eupen zorgde zondag voor een knotsgekke ontkoping in de degradatiestrijd. KV Mechelen won met 2-0 van Waasland-Beveren maar kelderde alsnog naar 1B, omdat Eupen in de laatste twintig minuten vier goals maakte tegen Royal Excel Moeskroen: 4-0. Sindsdien is het grote moddergooien begonnen.

Al direct na de wedstrijd werden de eerste insinituaties vanuit het Mechelen-kamp geuit. Coach Dennis van Wijk als ook voorzitter Johan Timmermans hadden hun bedenkingen bij het scoreverloop in de Oostkantons. Maar Eupen slaat terug en beticht KV Mechelen ook van onacceptabel gedrag.

Eupen-doelman Hendrik Van Crombrugge was zeer scherp voor Malinwa. Hij had het over zaken die niet kunnen in de voetbalwereld. Van Crombrugge krijgt bijval van ploegmaat Siebe Blondelle. ''Hendrik heeft gelijk als hij zegt dat Mechelen alles heeft gedaan om ons te destabiliseren. Ze hadden naar zichzelf moeten kijken. Wat gaan ze nu uitvinden om hun falen goed te praten? Welke link gaan ze nu zoeken tussen Eupen en Moeskroen?, vraagt hij zich af in Het Laatste Nieuws.

Van matchfixing wil hij helemaal niks weten. Volgens Blondelle bood Moeskroen wel degelijk weerstand. ''De tegenstander heeft het ons moeilijk gemaakt, hoor! Normaal spelen ze met vier achteraan, vandaag met vijf. We hebben ons moeten aanpassen en deels om die reden een mindere eerste helft gespeeld. Dankzij die eerste goal was het hek van de dam. Voluit ertegenaan: dat deden we met z'n allen, al hield dat risico in. Moeskroen heeft genoeg kansen afgedwongen om nog te scoren'', verdedigt hij de club.

Lees ook: Woedende Meunier steekt middelvingers op naar Mechelen-supporter: ''Klootzak''