Club Brugge is helemaal 'not amused', Cercle Brugge gaat schade vergoeden

  Club Brugge is helemaal 'not amused', Cercle Brugge gaat schade vergoeden

  Gepubliceerd: maandag 12 maart 2018 om 08:50ma 12-03-2018 om 08:50

  De supporters van Club Brugge waren woest na het promotieduel van Cercle Brugge. Zij zagen het Jan Breydelstadion (en dan vooral het veld) afgebroken worden door de supporters. Cercle Brugge slaat mea culpa.

  De titelviering van Cercle Brugge liet zijn sporen na. De supporters bestormden het veld. Er werden brandhaartjes gemaakt op de grasmat, een stuk plastieken dak raakte zwaar beschadigd en heel wat fans klommen op de – nu kapotte – doelen.

  Club Brugge kwam de schade zondag opmeten, maar wou er niet teveel over kwijt. "De beelden spreken voor zich", klonk het tegenover Het Nieuwsblad. Blauw-Zwart zou alleszins 'not amused' zijn.

  "De bestorming van het veld was moeilijk te vermijden", reageert Marc Vanmaele, CEO van Cercle Brugge. "Cercle is bereid om te betalen voor de mogelijke schade aan het veld", voegt hij nog toe.

  Club Brugge en Cercle Brugge hebben tot 31 december 2019 een overeenkomst over de bijdragen van het veld. Club Brugge betaalt een meerderheidsdeel. Met de promotie, de overname door Monaco en de gebeurtenissen van zaterdag is het niet ondenkbaar dat beide partijen weer rond de tafel gaan zitten.

  Plaats een reactie

  VeeDeeVee +16264
  maandag 12 maart 2018 om 11:00
  Dat is logisch dat ze het veld bestormen. Maar al die bewuste vernielingen zijn er wel wat over.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws