Vormer spuwt zijn gal na wedstrijd op kunstgras: Doet echt pijn

Vormer spuwt zijn gal na wedstrijd op kunstgras: "Doet echt pijn"

12-03-2018 08:15
10

Club Brugge had het niet makkelijk tegen STVV. Het won met het kleinste verschil, maar was daarbij wel de enige ploeg uit de G5 die dat wist te doen op Stayen. Het kunstgrasveld lijkt toch een groot voordeel te zijn.

STVV pakte tegen de vier andere G5-ploegen dit seizoen op eigen veld een twaalf op twaalf. Tegen Club Brugge lukte dat niet, al had de titelkandidaat het wel bijzonder moeilijk. Het was blijkbaar niet makkelijk op het kunstgrasveld.

"Vreselijke wedstrijden op dat kunstgras", kloeg Vormer achteraf tegenover Het Laatste Nieuws. "Dat doet echt pijn aan de voeten. Branden. En als je dan een beetje eelt hebt, zoals ik, dan krijg je last", zegt hij.

Dat blijkt ook voor STVV een groot voordeel te zijn. "Zij zijn het gewoon natuurlijk. Dat ze thuis winnen van alle andere topclubs... Hoe denk je dat dat komt? Natuurlijk is dat kunstgras een grote verklaring. Niet dat het een excuus is voor onze zwakke eerste helft, maar het is wel helemaal anders dan op een normaal voetbalveld", zegt Vormer.