Anderlecht gaat op stage en neemt mee...: 'Najar, jonkies, maar geen Deschacht'

Anderlecht gaat op stage en neemt mee...: 'Najar, jonkies, maar geen Deschacht'

12-03-2018 07:32
5

RSC Anderlecht vertrekt niet naar het buitenland, maar wel naar het Waalse Jupille op stage. Vanaf maandag tot woensdag bereiden de spelers van paars-wit zich voor op Play-Off 1. Dat gebeurt zonder Olivier Deschacht.

Het Nieuwsblad meldt dat de veteraan geen uitnodiging kreeg voor de stage van Anderlecht. Hij moet gewoon blijven meetrainen met de B-kern. Hein Vanhaezebrouck ziet geen rol meer weggelegd voor hem bij het A-elftal van paars-wit. Daarmee lijkt het verhaal van Deschacht (37) bij Anderlecht nu ook helemaal voorbij.

Wie wel van de partij zal zijn, is Andy Najar. De Hondurees mag na een langdurige blessure opnieuw mee. Of hij ook fit geraakt voor Play-Off 1 valt nog af te wachten. Frank Boeckx en Kara revalideren verder en gaan niet mee. Henry Onyekuru ondergaat binnen de tien dagen een check-up van zijn knie.

Jonkies
Ook enkele jonkies mogen mee van Vanhaezebrouck. Francis Amuzu en Albert Sambi-Lokonga lijken nu ook een volwaardig lid te zijn van de A-kern en mogen mee. Ook de verdediger Abdoul Dante is er bij. De grote verrassing is Alexis Saelemaecker, die mocht debuteren tegen STVV. Vanhaezebrouck zou veel potentieel in hem zien.