Oud-speler van Genk en Feyenoord is postbode: 'Ik hield steeds minder over'

Oud-speler van Genk en Feyenoord is postbode: 'Ik hield steeds minder over'

11-03-2018 09:50
2

Stein Huysegems is waarschijnlijk de meest opvallende postbode van België. De voormalig aanvaller van onder meer Lierse, Feyenoord en Genk heeft geen spijt dat hij het voetbalwereldje achter zich heeft gelaten.

Huysegems besloot al snel na zijn profcarrière weer wat te gaan doen. "Het thuiszitten gaat niet alleen vervelen, maar zorgt er ook voor dat er alleen maar geld verdwijnt. Ik zag dat ik steeds minder overhield van mijn verdiende geld als voetballer", zegt hij tegen ELF Voetbal. Toch is het een opvallende move van Huysegems, die als jongeling een grote toekomst werd toegedicht.

"Toen ik als zestienjarige jongen mijn debuut maakte bij Lierse werd me een gouden toekomst voorspeld", aldus Huysegems. "Ik werd in verband gebracht met de grootste clubs van de wereld en kreeg veel positieve commentaren. Maar ik heb me er nooit iets van aangetrokken en ben gewoon mijn ding blijven doen."

Dat bracht hem in 2003 bij AZ. "Dat was één van de mooiste periodes in mijn loopbaan. Het voelde echt als een familie." Huysegems kijkt met trots terug op zijn loopbaan. "Ik heb bij mooie clubs gespeeld, prijzen gewonnen en ben zelfs international geworden. Dat is fantastisch. Inmiddels doe ik weer iets wat ik heel leuk vind. Het leven als postbode vind ik even leuk als profvoetbal."