Club Brugge moet nog niet vieren, Anderlecht geeft niet op: De druk wordt groot

Club Brugge moet nog niet vieren, Anderlecht geeft niet op: "De druk wordt groot"

10-03-2018 13:35
2

RSC Anderlecht heeft een grote achterstand op Club Brugge. Toch heeft het de hoop op de titel niet opgegeven. Zo gelooft aftredend voorzitter Roger Vanden Stock dat een titel er zeker nog inzit.

Alles kan nog gebeuren. Althans, dat denkt Vanden Stock toch. Vooral het begin van de Play-Offs worden belangrijk. "Als Anderlecht de eerste drie wedstrijden van de Play-Offs wint, wordt de druk overal groot. Ook bij Club Brugge", zegt hij in Het Nieuwsblad.

De aftredend voorzitter houdt rekening met heel wat scenario's. "Vorig jaar stonden we enkele speeldagen voor het einde van de reguliere competitie nog achter Brugge. Op het einde van Play-Off 1 spelen we kampioen met zeven punten voorsprong. Zeven! Met een trainer die niet eens het spel speelde waar Anderlecht van houdt", doelt hij op René Weiler.

Anderlecht heeft momenteel nog een puntenachterstand van twaalf punten (gedeeld door twee) op Club Brugge. Het krijgt nog elf wedstrijden (eentje in de reguliere en tien in de Play-Offs) om over Club Brugge te springen.