Spijt bij vertrek van Anderlecht: 'Van Holsbeeck luisterde naar de clubdokter'

Spijt bij vertrek van Anderlecht: 'Van Holsbeeck luisterde naar de clubdokter'

10-03-2018 09:33
4

Jelle Van Damme keert zondag met Royal Antwerp terug naar Anderlecht. Ooit was Van Damme een publiekslieveling in Brussel. Daarna werd hij de vijand door voor Standard te kiezen. Toch had hij nog graag langer in Brussel willen spelen. 

Tussen 2006 en 2010 speelde Van Damme bij Anderlecht. "De meest succesvolle periode van mijn carrière als je naar prijzen kijkt. Twee titels, twee keer vicekampioen én een beker. De eerste maanden waren moeilijk, maar daarna liep het los", aldus Van Damme in Het Laatste Nieuws. 

"Ik koos er op dat moment voor om in mezelf te investeren. Anderlecht kende een goede periode en ik maakte er vier mooie jaren mee. Op het einde werd ik er bij wijze van spreken op handen gedragen. We hadden een topploeg met Boussoufa, Lukaku die pas kwam kijken én Hassan. Ik draaide een megaseizoen, scoorde vijf keer in de Play-Offs waaronder een goal in de titelwedstrijd op Club Brugge. Beter wordt het niet."

Toch vertrok Van Damme bij paars-wit. "Ik verdiende op dat moment een contractverbetering. Niets onoverkomelijks, leek me. Als Anderlecht me gegeven had wat ik wou, zou ik opnieuw voor vier jaar getekend hebben. Alleen kwam dat voorstel er niet. Achteraf hoorde ik van Herman (Van Holsbeeck red.) dat hij spijt had dat hij zich door de clubdokter had laten beïnvloeden. Die had hem gezegd dat ik door mijn enkelblessure geen twee jaar meer zou spelen. We zijn bijna tien jaar later en ik voetbal nog. Misschien moest het opnieuw zo zijn. Zonder die clubdokter was ik waarschijnlijk gebleven."