Leye persona non grata na flirt met Mechelen? Eupen ontkent met klem

Leye persona non grata na flirt met Mechelen? Eupen ontkent met klem

09-03-2018 19:48
2

Mbaye Leye zou tijdens de voorbije wintermercato met concurrent KV Mechelen hebben gesproken. Dit zou de reden zijn waarom Claude Makelélé hem vorig weekend buiten de selectie liet. AS Eupen ontkent via een officieel statement.

Leye was op 24 februari vanwege een schorsing niet inzetbaar tegen Lokeren. De ervaren aanvaller werd de week daarop 'gewoon' weer in de basis verwachten tegen Royal Antwerp FC. Opvallend genoeg was de naam van Leye niet terug te vinden op het wedstrijdformulier. Volgens Het Laatste Nieuws was een flirt met KV Mechelen daar de oorzaak van. Eupen verwijst dit naar het rijk der fabelen.

'In verschillende media wordt valselijk bericht dat onze speler Mbaye Leye vorige week niet in de wedstrijdkern zat, omdat hij naar verluidt met een concurrent van ons zou hebben gespreken en of dat er een probleem met hem zou zijn ontstaan. Dit spreken wij beslist tegen', klinkt het op de website van de rode lantaarn.

Volgens de club is Leye nog een waardevol lid van de selectie. 'Leye is een zeer belangrijke speler in ons team, die zich altijd en op voorbeeldige wijze voor onze club inzet'. Voor Eupen is hiermee de kous af. 'Club, technische staf en team zich volledig op het beslissende duel van zondag', eindigt het statement.

Lees ook: Wat als Mechelen en Eupen exact gelijk eindigen? Deze criteria geven de doorslag