'Bij Real Madrid vroeg ik me af of ik vergeten was hoe ik moest voetballen'

'Bij Real Madrid vroeg ik me af of ik vergeten was hoe ik moest voetballen'

09-03-2018 19:00

Fabio Coentrao heeft zijn zelfvertrouwen teruggevonden bij Sporting Portugal. De Portugese linksback begon goed bij Real Madrid, maar kwam daarna amper in het stuk voor.

"Als ik met het Portugese elftal ben, heb ik zelf vertrouwen", zegt Coentrao tegen Marca. "Dan denk ik: kijk, ik ben niet vergeten hoe ik moet voetballen. Bij Real Madrid vroeg ik me vaak af wat er met me aan de hand was, of ik vergeten was hoe ik moest voetballen."

"Toen ik bij het nationale team kwam, wist ik dat ik nog steeds een goede voetballer ben. Ze gebruikten me daar op het hele veld. Achterin, voorin en zelfs centraal. Zelfvertrouwen is heel belangrijk en in Madrid had ik dat niet."

Bij Sporting gaat het nu een stuk beter met Coentrao. "De waarheid is dat als mensen bekritiseren, ze niet letten op bepaalde dingen. Ik had Marcelo voor me. Mar-ce-lo! We hebben het hier niet over zomaar een speler. Ik heb genoeg gedaan! We werden kampioen in het eerste jaar en toen speelde ik het meest: meer dan dertig wedstrijden."

Na het winnen van de Champions League ging het bergafwaarts voor Coentrao bij Real. "Het werd ingewikkeld door de blessures die had. Maar als we kijken naar het grote plaatje, dan heb ik de dingen goed gedaan. Mensen kijken daar niet naar en ze bekritiseren zonder dat ze dat zien."