Vermeer moet zich verdedigen in thuisland: Jullie, ik niet. Het is jullie ding

Vermeer moet zich verdedigen in thuisland: "Jullie, ik niet. Het is jullie ding"

09-03-2018 16:20

Kenneth Vermeer vindt niet dat hij met een valse start begonnen is bij Club Brugge. De Feyenoord-huurling begon op de bank en ging tijdens zijn debuut in de fout, al ziet hij dat zelf niet zo. De doelman raakt ietwat gefrustreerd van de kritieken in de Nederlandse pers.

"Jullie, ik niet", zegt hij tegen Voetbal Inside. "Ik raak niet zo snel in paniek. Een fout? Als jullie dat vinden, mogen jullie dat vinden. Het is jullie ding. Ik evalueer met de trainers en voor de rest maakt het me niet veel uit wat de buitenwereld vindt. Ik ben niet iemand die met dingen gaat zitten of op mezelf in gaat praten. Ik word ook niet onzeker. Dat zou ik nooit doen."

De reden dat Vermeer bij Club Brugge speelt is omdat Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst besloot om niet te wisselen. Vermeer raakte tot twee keer toe vroeg in het seizoen geblesseerd. Afgelopen zomer gebeurde dat voor de tweede keer. "Ik zat lekker in mijn vel, trainde goed en de wedstrijd gingen ook goed. Dan ben je er klaar voor om weer te gaan spelen en dan gebeurt dit."

"Dat is een teleurstelling, omdat het het jaar daarvoor ook is gebeurd. Je moet verder. Het was tien, twaalf weken bikkelen. Ik kwam goed terug. De trainer besloot om niet te wisselen, oké."