Opmerkelijk: gaan Club Brugge-fans duimen voor stadsgenoot Cercle?

Opmerkelijk: gaan Club Brugge-fans duimen voor stadsgenoot Cercle?

09-03-2018 10:45
8

Afgelopen zondag heeft Beerschot Wilrijk een stap gezet richting Eerste Klasse A. Het moet in de terugwedstrijd een 1-0 verdedigen tegen Cercle Brugge. Volgens Gazet Van Antwerpen wordt de Vereniging zaterdag zelfs gesteund door enkele Club Brugge-fans.

Club en Cercle zijn niet de beste vrienden, dat werd ook dit seizoen weer duidelijk. Ondanks de overname door het schatrijke AS Monaco weigerde Cercle om mee te betalen voor een nieuwe grasmat. Toch zal Cercle nog blauw-zwarte steun krijgen.

"Zelfs aan 'de andere kant' duimen ze mee voor Cirkeltje. In het 'FCB-Kaffee' moet er dan wel een boete van 50 cent betaald worden voor wie het over 'Cercle' heeft, het grootste deel van de blauw-zwarte aanhang hoopt volgend jaar op een nieuwe Brugse derby. Wanneer zaterdag de Olympialaan wordt omgetoverd in een groen-zwarte erehaag richting het stadion, zullen zelfs Clubfans een groene vlag bovenhalen. We zien het in Antwerpen niet meteen gebeuren."

Ook Sven D'Hoest, ex-doelman bij Club Brugge, zal Cercle steunen. "Er is toch niets mooier dan twee ploegen uit één stad op het hoogste niveau. Ik heb sympathie voor beide ploegen. Mijn vader is een grote fan van Cercle en als kleine jongen heb ik nog één jaar voor groen-zwart gespeeld."