Potentiële Rode Duivel maakt indruk: 'De transformatie van het Jaar'

Potentiële Rode Duivel maakt indruk: 'De transformatie van het Jaar'

09-03-2018 08:45
4

Anthony Limbombe is niet meer weg te denken uit het elftal van Ivan Leko. De flankspeler werd door Club Brugge zelfs beloond met een contractverlenging.

Johan Breugelmans werkte bij Genk nog samen met Limbombe. De jeugdcoördinator van Genk is blij voor zijn voormalige poulain. "De verlenging van zijn contract zegt alles. Hij heeft zeker nog tien jaar voor de boeg. Als hij blijft doen wat hij nu doet, kan hij nóg groeien. Ik ben blij voor hem dat hij zich nu rijp en volwassen toont", klinkt in Het Laatste Nieuws.

Een gemiste kans
Helaas zag Genk de beste Limbombe – ondanks zijn toen al enorme potentieel – nooit aan het werk. "Mochten we dat al verwachten van hem op zijn 17de of 18de? Neen, maar sommigen kunnen het wel. Een gemiste kans. Voor ons én voor hem", aldus Breugelmans.

Met vier doelpunten en zes assist is de 23-jarige Limbombe al zeer bepalend geweest voor Blauw-Zwart, dat terwijl hij in het begin van het seizoen zelfs naast de selectie viel. Het dagblad spreekt dan ook van de 'Transformatie van het Jaar'.