Club-sterkhouder stelde JPL-club teleur: Hij heeft kansen genoeg gehad

Club-sterkhouder stelde JPL-club teleur: "Hij heeft kansen genoeg gehad"

09-03-2018 07:15
6

Anthony Limbombe scheert momenteel hoge toppen bij Club Brugge. De flankspeler onderging onder Ivan Leko een hele metamorfose. In het verleden speelde de Belg voor KRC Genk, maar daar kon hij zijn stempel niet drukken.

De Limburgers vinden het jammer dat Limbombe bij hen geen furore kon maken. Maar daar heeft de club een verklaring voor. "Anthony voelde zich snel en vaak misbegrepen", legt jeugdcoördinator Roland Breugelmans uit. "Als hij een opmerking of feedback kreeg - ook al was die positief bedoeld - had hij de indruk dat de hele wereld tegen hem was", klinkt in Het Nieuwsblad.

"Wij hebben als club nooit de sleutel gevonden - niet bij de jeugd en niet bij de A-kern - om in zijn hoofd binnen te dringen en hem te laten doen wat hij nu op 23-jarige leeftijd wél kan brengen. Ik ben heel tevreden dat hij nu wel de knop heeft omgedraaid", gaat hij verder.

Geen handleiding
Genk had de potentiële Rode Duivel graag in de eigen rangen gehad. "Ik vind het jammer dat het niet bij Genk is en wel bij Club, want in mijn ogen - misschien niet in zijn ogen - heeft hij hier genoeg kansen gehad om zich te tonen. Onder verschillende trainers, hé. Maar geen van hen vond de juiste handleiding", besluit Breugelmans.