'Arsenal betaalt prijs voor komst Aubameyang en Mkhitaryan: onrust in selectie'

'Arsenal betaalt prijs voor komst Aubameyang en Mkhitaryan: onrust in selectie'

07-03-2018 23:45

Nog meer kopzorgen voor Arsène Wenger. In de spelersgroep van Arsenal is het onrustig door de grote verschillen in salaris, meldt The Times.

De belangrijkste spelers van Arsenal hebben jarenlang ongeveer hetzelfde betaald gekregen, maar het salarishuis in het Emirates Stadium is flink opgeschud door de komst van Pierre-Emerick Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan. Mesut Özil heeft bovendien een lucratief, nieuw contract getekend.

Özil verdient 392.000 euro per week, terwijl Mkhitaryan en Aubameyang respectievelijk 225.000 en 200.000 cashen. Die vette contracten zorgen volgens The Times voor onrust binnen de spelersgroep. Een groepje spelers is naar verluidt stikjaloers op de grote bedragen die het trio krijgt uitbetaald. Arsenal zou daarom hebben besloten om in gesprek te gaan met een aantal ontevreden spelers.

Bovenaan het lijstje met prioriteiten staat Jack Wilshere, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt. Ook Aaron Ramsey, Danny Welbeck en Nacho Monreal mogen zich opmaken voor een gesprek.