Club-revelatie meet zich met Gouden Schoen: Ik probeer wat meer te variëren

Club-revelatie meet zich met Gouden Schoen: "Ik probeer wat meer te variëren"

07-03-2018 10:00
6

Club Brugge voetbalt dit seizoen geregeld als een machine. Als de motor dan toch eens sputtert, kan het bovendien rekenen op de flitsen van Anthony Limbombe. De flankspeler ontbolsterde helemaal onder Ivan Leko en lijkt op weg naar een status als die van José Izquierdo.

De Colombiaan speelde in zijn laatste twee seizoenen op Jan Breydel alles kapot. Limbombe gaat de vergelijking aan. "Hij speelde vooral in een 4-3-3, dan zijn de statistieken sowieso beter. We doen wel gelijkaardige dingen. Ik ben goed in de combinatie met Hans Vanaken , dat had hij ook", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

"Wat hij ook vaak deed, was naar binnen komen en schieten. Zo heb ik ook goals gemaakt. Ik probeer mijn spel wat meer te variëren met voorzetten, iets wat hij minder deed", aldus de Mechelaar. Voorlopig zit hij aan zes doelpunten en zes assists in de competitie.

Progressie
Los van de statistieken maakte Limbombe een opmerkelijke evolutie door de voorbije maanden. "Eén tegen één ben ik goed, alleen qua positiespel moet het nog beter. Ik speel nu lager dan vorig jaar. Toen was het nog 4-3-3, nu 3-5-2, waardoor ik automatisch ook defensief moet denken", beseft hij.

"Ik heb dit seizoen grote stappen gezet. Als ik vergelijk tussen wat ik kan en wat andere spelers kunnen, moet ik niet twijfelen. Het was een kwestie van tijd én het goeie moment", toont onze landgenoot zich zelfverzekerd.