Contractsituatie blijft voor problemen zorgen: game over voor Alderweireld?

Contractsituatie blijft voor problemen zorgen: game over voor Alderweireld?

06-03-2018 16:35
1

Toby Alderweireld zit alweer niet in de selectie bij Tottenham Hotspur. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino speelt woensdagavond zijn terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League tegen Juventus.

En dat zal dus zonder onze landgenoot gebeuren. De officiële reden is dat Alderweireld nog steeds aan de kant staat met een hamstringblessure, maar volgens Het Nieuswblad is er meer aan de hand. 

De Rode Duivel was meer dan drie maanden out, maar maakte begin februari in de bekerwedstrijd tegen vierdeklasser Newport County zijn wederoptreden. Nadien speelde Alderweireld echter niet meer. Volgens Tottenham omdat zijn blessure opnieuw opspeelt.

Het Nieuwsblad vermoedt echter dat de contractsituatie van Alderweireld meespeelt. Tottenham zou Alderweireld een nieuw contract willen laten tekenen, maar voorlopig lijkt hij niet geneigd dat te doen.

Als er geen nieuwe verbintenis komt, is Alderweireld in de zomer van 2019 een transfervrije speler. En dat hoort Tottenham niet graag. Daarom mag Alderweireld voorlopig niet meer meespelen. Een tactiek die Spurs vorige jaar ook toepasten bij Kyle Walker.