'Doek nog niet gevallen voor Wenger: manager mag op één voorwaarde blijven'

'Doek nog niet gevallen voor Wenger: manager mag op één voorwaarde blijven'

06-03-2018 13:00

Arsène Wenger staat zwaar onder druk bij Arsenal en het lijkt een kwestie van tijd tot de Franse manager vertrekt. Op één voorwaarde behoudt de manager zijn baan: Arsenal moet dit seizoen de Europa League winnen. 

Dat schrijft The Daily Mail dinsdag. In de competitie volgt de ene nederlaag de andere op bij Arsenal en zo staat de club uit Londen na 29 wedstrijden op de zesde plek. Met een fikse achterstand op nummer vijf Chelsea en nummer vier Tottenham Hotspur is het voor Wenger en co. een schier onmogelijke taak om zich via de Premier League te plaatsen voor de Champions League van volgend seizoen. 

Echter, een andere manier om plaatsing voor het kampioenenbal te realiseren is het winnen van de Europa League. Arsenal heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Europa League en mag dus toch nog hopen op Champions League-kwalificatie. Wanneer ook dit seizoen plaatsing voor het grootste Europese clubtoernooi niet lukt, scheiden de wegen van Arsenal en Wenger, aldus het Engelse medium. 

In de achtste finales van de Europa League neemt Arsenal het op tegen AC Milan. Komende donderdag speelt Milan in eigen huis de heenwedstrijd (aftrap 19.00 uur).