Joos wil nu nog af van reglement: “Voer testmatch in”

Joos wil nu nog af van reglement: “Voer testmatch in”

06-03-2018 07:42
13

KV Mechelen en KAS Eupen maken zich op voor de slotspeeldag van de reguliere competitie. Zondag wordt beslist wie er zakt, al hoeft dat volgens Filip Joos niet het geval te zijn.

Maandag ging het bij Extra Time over de degradatiestrijd. Momenteel tellen Mechelen en Eupen evenveel punten en gewonnen matchen. Dan wordt er naar het doelpuntensaldo gekeken. Dat is in het voordeel van Mechelen. Met andere woorden, als Mechelen het zondag minstens evengoed doet tegen Waasland-Beveren als Eupen tegen Moeskroen dan is het gered.

Volgens Joos is dat niet echt eerlijk, omdat er mogelijk een ploeg zakt, die evenveel punten heeft als de voorlaatste. "Hoe los je dit op? Met een testmatch, echt waar", aldus de journalist aan tafel. "Dit moet je niet laten afhangen van een goal meer of minder." Marc Degryse en Wesley Sonck waren dan weer van mening dat het doelsaldo wel een doorslaggevende factor mag zijn.

Opvallend, Joos wil nu nog de reglementen veranderen, maar vindt het ook niet kunnen dat Eupen dit seizoen een match extra mag gebruik maken van de videoref. “De regels zijn duidelijk”, stelde de journalist.