Toch een sportieve keuze van Carrasco? Nu gaat hij tenminste spelen

Toch een sportieve keuze van Carrasco? "Nu gaat hij tenminste spelen"

06-03-2018 07:07
3

Yannick Carrasco trok onlangs naar China. Na zijn transfer sprak hij niet over geld, maar dat hij wilde groeien als speler in het Verre Oosten. Tijdens zijn debuut bij Dalian Yifang verloor Carrasco met 8-0. In Sportwereld laat Eden Hazard zich uit over zijn maatje bij de Rode Duivels. 

"Ik kan niet in het hoofd van Yannick kijken", aldus Hazard. "Zijn keuze voor China is een beetje bizar, maar hij zal er zijn redenen voor hebben. Ik denk dat hij wilde vertrekken uit Atlético en misschien maar één oplossing had."

Volgens Hazard heeft zijn nieuwe club ook een voordeel ten opzichte van Atlético Madrid. "Je kan het ook zo bekijken: als hij bij ­Atlético was gebleven, had hij misschien niet meer gespeeld. Nu gaat hij op zijn minst spelen. Het is beter te spelen in China dan niet te spelen in Spanje."

Toekomst Rode Duivels
Moet Carrasco nu hij in China zit Rode Duivel blijven? "We kennen Yannicks niveau in de nationale ploeg. Het WK komt er al aan over drie maanden en op drie maanden zal Yannick zijn niveau niet verloren hebben."

"Bij Axel was het ook zo. Bij de nationale ploeg heeft hij de kans op hoog niveau te trainen en is hij altijd top, altijd honderd procent. Ik maak me geen zorgen in Yannick. Iedereen kent zijn kwaliteiten.”