Anderlecht-beloften op kruissnelheid naar titel, achtervolger Gent morst punten

Anderlecht-beloften op kruissnelheid naar titel, achtervolger Gent morst punten

05-03-2018 21:30
5

De U21 van RSC Anderlecht heeft maandagavond een hand uitgestrekt richting landstitel. Terwijl de Brusselaars makkelijk gingen winnen bij KV Oostende (1-4), moet eerste achtervolger AA Gent de rol lossen.

Ook in de beloftencompetitie hanteert men de Play-Off-formule, al bestaat Play-Off 1 er uit acht ploegen. Maandag was men toe aan speeldag zeven van de veertien. Anderlecht kende geen problemen, ondanks een vroege 1-0-achterstand in Oostende. Twee Brusselse youngsters eisten nadien de hoofdrol op: voor de pauze boog Mohammed Dauda de situatie om met een tweeklapper, na de koffie voegde Albert Sambi Lokonga er nog twee aan toe. De verbannen Olivier Deschacht voetbalde alweer mee bij de beloften.

Het feestje aan de kust zal enkel groter geworden zijn na goed nieuws uit Oost-Vlaanderen. Sporting Lokeren vloerde AA Gent, nummer twee in de stand, immers in een streekduel. Na 45 minuten stond de brilscore nog op het bord, maar Amine Benchaib schoot de thuisploeg in het tweede bedrijf op voorsprong. De Buffalo's wisten niet meer te reageren. Sterker nog, in de toegevoegde tijd werd de marge nog verdubbeld. Door die nederlaag zien de Gentse jongelingen Anderlecht zeven punten uitlopen. Bovendien wipt Lokeren over hen in de stand.