Geweer van schouder veranderd: Doelstelling moet zijn dominant te spelen

Geweer van schouder veranderd: "Doelstelling moet zijn dominant te spelen"

05-03-2018 20:37

Sporting Lokeren wist zich pas vorig weekend, op de voorlaatste speeldag, mathematisch te handhaven in Eerste Klasse A. Een seizoen om snel te vergeten dus voor de Waaslanders. Dat beseft Peter Maes ook.

Opvallend: het grootste probleem van Lokeren bevindt zich in de ... thuiswedstrijden. Op Daknam sprokkelde het amper tien punten, terwijl dat op verplaatsing ruim het dubbele was (21). "Wij hebben in verschillende wedstrijden thuis een negatief resultaat gehaald", beseft Maes bij HLN Vista. "Dan gaat dat zijn eigen leven leiden en wordt dat nog moeilijker.

"Maar in een thuiswedstrijd moet je meer creatief zijn, moet je meer gaan creëren, moet je een tegenstander meer gaan opjagen. Het zijn net die kwaliteiten die je nodig hebt om thuis een wedstrijd te winnen."

Thuisvoordeel passé?
Het zet Maes aan tot dé boutade van de week. "Thuiswedstrijden winnen is gewoon moeilijker dan uitwedstrijden winnen, als je speelt vanuit de reactie. De doelstelling moet zijn dat je thuis dominant wil spelen. Je hebt je eigen supporters, dan moet je toch wel iets brengen. Maar daar heb je bepaalde kwaliteiten voor nodig", dringt de trainer aan op creatieve versterking in de zomermercato.