'Topkandidaat bij Bayern München heeft verleden in België'

'Topkandidaat bij Bayern München heeft verleden in België'

05-03-2018 17:40

Bayern München kan al deze maand kampioen worden in de Bundesliga en wil begin april de knoop doorhakken over de nieuwe trainer. De Rekordmeister heeft twee kandidaten om het stokje over te nemen van Jupp Heynckes.

Volgens het Duitse Sport1 is Thomas Tuchel de topkandidaat. De 44-jarige oefenmeester zit zonder club, nadat hij in mei 2017 vertrok bij Borussia Dortmund. Bij die club werd hij opgevolgd door Peter Bosz, maar de Nederlander is inmiddels ook al ontslagen.

De andere trainer die hoog op het lijstje van Bayern staat, is Ralph Hasenhüttl. De vijftigjarige Oostenrijker heeft indruk gemaakt op de clubleiding van de Bundesliga-koploper met zijn goede werk bij RB Leipzig. Daar heeft hij nog maar een contract tot volgend jaar zomer. Leipzig probeert de verbintenis te verlengen, maar Hasenhüttl hapte nog niet toe. Hasenhüttl speelde in het verleden nog bij Lierse. 

Bayern stevent onder Heynckes onbedreigd af op de Duitse titel. De 72-jarige oefenmeester gaf desondanks al meermaals aan dat hij een langer verblijf niet ziet zitten. Bayern deed in oktober een beroep op hem na het ontslag van Carlo Ancelotti.