'Ik had ruzie met veel belangrijke mensen binnen Ajax en ze waren me zat'

'Ik had ruzie met veel belangrijke mensen binnen Ajax en ze waren me zat'

05-03-2018 16:32

Stanley Aborah denkt dat hij meer uit zijn periode bij Ajax had kunnen halen. De Belg - geboren in Ghana - debuteerde als zeventienjarige in het eerste elftal, maar wist de verwachtingen niet waar te maken.

Aborah speelde in Jong Ajax toen Ronald Koeman de hoofdmacht onder zijn hoede had. "Altijd als Ronald Koeman naar me kwam kijken bij de reserves speelde ik goed", zegt de dertigjarige middenvelder tegen The Sun. "Je gaf net dat beetje extra, omdat je wist dat er een kans was. Toen die kwam was ik nerveus, maar ook blij omdat mijn harde werk zich uitbetaalde. Ik was daar, waar ik wilde zijn."

Aborah speelde samen met spelers als Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart, maar zijn avontuur bij Ajax werd uiteindelijk geen succes. "Ik was goed genoeg, maar ik maakte fouten. Plots was er meer aandacht. Mensen proberen je vriend te zijn en dicht bij je te staan. Je zit in een soort bubbel en je snapt niet wat er gebeurt als die bubbel knapt."

"Ik had ruzie met veel belangrijke mensen binnen Ajax en ze waren me zat, want ik zorgde voor teveel problemen", legt Aborah uit. Hij werd verhuurd aan FC Den Bosch, maar blessures zaten hem in zijn verdere loopbaan veelvuldig dwars. Inmiddels speelt hij bij Waterford, de nummer twee van Ierland.