Bayern München haalt stevig uit en heeft nog drie overwinningen nodig voor titel

04-03-2018 20:00

Bayern München lijkt de champagne zo vroeg mogelijk te willen ontkurken. Op bezoek bij SC Freiburg won der Rekordmeister zondag met 0-4 en daarmee is de kloof met naaste belager Schalke 04 weer teruggebracht tot twintig punten. Arjen Robben kwam niet in actie.

De Nederlandse dribbelaar begon op de bank en zou later in de wedstrijd ook geen speelminuten krijgen van coach Jupp Heynckes. Zonder Robben redde Bayern zich ook uitstekend. Freiburg, de nummer dertien in de Bundesliga, kon geen vuist maken tegen de koploper en werd halverwege de eerste helft op achterstand gezet. Een inzet van Thomas Müller verdween via doelman Alexander Schwolow in het doel. Corentin Tolisso verdubbelde de marge drie minuten later.

Bayern werd werkelijk niets in de weg gelegd in het Schwarzwaldstadion en kort na de rust was de derde treffer een feit: Sandro Wagner was ditmaal de afmaker. Niet veel later bouwde een koelbloedige Müller de score verder uit (0-4) en daarmee vonden de bezoekers het welletjes. Met nog negen wedstrijden te gaan, kan de titel niet uitblijven. Met de huidige stand op de ranglijst heeft Bayern nog tien punten nodig.