Machtsvertoon van Manchester City: Chelsea komt goed weg met nipte nederlaag

04-03-2018 19:02

Manchester City dendert door richting het kampioenschap. Zondag werd ook Chelsea aan de zegekar gebonden: 1-0. Bernardo Silva maakte vlak na rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor de Londenaren doet de nederlaag pijn: de achterstand op de nummer vier van de Premier League (Tottenham Hotspur) bedraagt nu vijf punten.

En die eindklassering zou aan het einde van het seizoen betekenen dat Chelsea is veroordeeld tot de Europa League en dus de Champions League misloopt. De regerend landskampioen had niets te vertellen op bezoek bij Manchester City. De formatie van Pep Guardiola spaarde The Blues, de score had een stuk hoger kunnen uitvallen. Veelzeggend: in de eerste helft liet Chelsea niet één schot noteren.

Met een verdedigende strategie wist Chelsea weliswaar lang stand te houden, maar die leverde uiteindelijk geen positief resultaat op. Leroy Sané was voor rust de gevaarlijkste man aan City-zijde, zijn grootste kans werd zelfs van de doellijn gehaald door César Azpilicueta. In de tweede helft was het wel raak. Een voorzet van David Silva werd binnengewerkt door Bernardo Silva en daarmee tekende hij tevens de eindstand aan.