Hoefkens maakt zijn comeback in het voetbal: Een fantastische uitdaging

Hoefkens maakt zijn comeback in het voetbal: "Een fantastische uitdaging"

01-03-2018 20:15

Carl Hoefkens is al een tijdje gestopt als profvoetballer, maar nu keert hij toch weer terug in het voetbal. Hij werd gestrikt door FC Knokke en heeft het daar kennelijk erg naar zijn zin.

Hoefkens was een tijdje aan het werk als fitnesscoach, maar kiest nu voor de jeugdopleiding van Knokke. "Nadat ik terugkeerde uit Engeland is Knokke altijd onze uitvalbasis geweest. We wonen nu weer in Westkapelle. Zo kwam ik in contact met Vincent Van Honsebrouck, de voorzitter van FC Knokke. Het is op zijn vraag dat ik mee in het jeugdproject stap", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

De ex-Rode Duivel heeft verschillende taken aan de kust. "In eerste instantie is dat als talentcoach, waarbij ik mijn ervaring en kennis hoop door te geven aan de betere jeugdelementen. Maar ik ga uiteraard ook trachten goeie spelers uit de omgeving naar Knokke te helpen halen. Welke criteria we zullen hanteren, daar werken we momenteel aan. Ik ben volop aan het inventariseren. Op middellange termijn hopen we als club door een sterke eigen opleiding wel te kunnen concurreren met Cercle Brugge of SV Roeselare. Daar ligt de lat."

De club uit Eerste Amateurklasse mikt dus hoog. "Toen ik met Lierse kampioen werd in 1997, kwamen zeventien van de 26 spelers uit de eigen opleiding. De tijden zijn sindsdien uiteraard fel veranderd, maar toch is dat het voorbeeld waar we ons aan spiegelen. In het volle besef dat daar jaren overheen kunnen gaan. Zijn er dat drie vooraleer we de eerste vruchten plukken, of worden het er zeven, dat maakt voor mij niet uit. Ik weet dat je met jeugd geduld moet kunnen oefenen. Maar ik vind het een fantastische uitdaging."