'Liverpool denkt aan Franse middenvelder en kan forse transfersom betalen'

'Liverpool denkt aan Franse middenvelder en kan forse transfersom betalen'

01-03-2018 15:37

Het is niet uitgesloten dat Liverpool op korte termijn andermaal een speler weg gaat kapen bij Southampton. Ditmaal is de Franse middenvelder Mario Lemina de target.

Dat meldt L'Equipe donderdag. Lemina staat pas een halfjaar onder contract bij Southampton, dat afgelopen zomer een recordbedrag van zeventien miljoen euro betaalde voor de 24-jarige middenvelder. Hij kwam over van Juventus.

Lemina heeft zich in zijn eerste Premier League-maanden in de kijker gespeeld bij Liverpool. Jürgen Klopp, manager van The Reds, hoopt voor volgend seizoen een extra middenvelder aan de selectie toe te voegen. Hij heeft de beschikking over Wijnaldum, Adam Lallana, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson én Naby Keïta, die overkomt van RB Leipzig. Emre Can verlaat Anfield transfervrji.

Lemina, die ook al werd gelinkt aan Arsenal, heeft bij Southampton een contract tot medio 2022. Liverpool zal dus met een forse transfersom over de brug moeten komen. De club shopte de laatste jaren vaker bij Southampton. In recente tijden maakten onder andere Virgil van Dijk, Sadio Mané, Dejan Lovren en Adam Lallana de overstap.