Mertens als barmhartige Samaritaan: 'Hij koopt pizza's voor de daklozen'

Mertens als barmhartige Samaritaan: 'Hij koopt pizza's voor de daklozen'

01-03-2018 11:05
3

Dries Mertens is op het veld een echte killer, maar naast het veld toont hij vaak ook zijn zachte kant. Het Italiaanse Corriere della Sera onthult dat Mertens ook veel bezig is met liefdadigheid.

Mertens bekommert zich onder meer ook om de daklozen in Napels. Hij gaat regelmatig pizza's kopen voor hen. "Verkleed met een pet en een donkere bril heeft Dries al vaak pizza's gekocht voor daklozen, hij gaat altijd naar verschillende delen van Napels. Plaatsen waar niemand hem herkent en niemand droomt van een selfie. In de stilte van de avond zorgt hij voor liefde en barmhartigheid. Hij wil warmte geven aan de mensen van de stad die hem heeft aanvaard."

Verder bezoekt hij ook vaak ziekenhuizen. "Op Instagram publiceert hij bijna alles: de kleedkamer, de ontmoetingen met vrienden, feestjes. Maar er is geen spoor van zijn liefdadigheidswerk. Hij zamelt ook kleren in voor kinderen en gaat naar ziekenhuizen om shirts en gadgets te geven aan zijn fans."

Samen met zijn vrouw Katrin doet hij ook andere goede werken. "Ze hebben zich bekommerd om een hondenasiel in Ponticelli, een vervallen district van Napels. Het asiel zou gaan sluiten zonder hun hulp. Het is de dagelijkse ervaring van een 'normale' jongen die 'normale' dingen wil doen, in de hoop een positief voorbeeld te geven."