Lukaku baalt na strafschoppen, wel Belgisch succes in Engeland en Nederland

Lukaku baalt na strafschoppen, wel Belgisch succes in Engeland en Nederland

28-02-2018 23:30

In ons land kende Koning Voetbal een dagje rust, maar in Nederland, Frankrijk, Engeland en Italië rolde de bal wel. In die landen stond er bekervoetbal op het programma. Daarin was er wisselend Belgisch succes. 

In zijn eerste jaar in Italië zal Timothy Castagne de Coppa Italia niet winnen. Woensdag verloor zijn Atalanta met 1-0 tegen Juventus. Via een strafschop maakte Miralem Pjanic het enige doelpunt van de match. Castagne bleef de hele match op de bank.

In de finale neemt Juve het op tegen AC Milan. In de andere halve finale won Milan na strafschoppen van Lazio. Bij Lazio viel Jordan Lukaku na 93 minuten in. Hij kwam in de plaats van die andere oude bekende, Adam Marusic. Lukaku nam geen strafschop. Sergej Milinković-Savić (ex-Genk) deed dat wel, maar liet zijn kans voor Lazio onbenut. 

Feyenoord versus AZ
In Nederland gaat de finale tussen Feyenoord en AZ. De Rotterdammers wonnen met 3-0 van Willem II. AZ haalde het dan weer met 4-0 van FC Twente. Stijn Wuytens speelt dus de finale in Nederland. Ricardo van Rhijn (gehuurd van Club Brugge) viel bij AZ in. 

PSG zonder Neymar door
In Frankrijk wist PSG zich te plaatsen voor de volgende rond. Zonder Neymar won het met 3-0 van Marseille. Angel Di Maria en Edison Cavani namen de doelpunten voor hun rekening. Thomas Meunier speelde een sterke match en mocht na tachtig minuten naar de kant.

Chambly stuntte dan weer tegen Strasbourg, 1-0. 

Tottenham zonder problemen
In Engeland had Tottenham Hotspur geen medelijden met Rochdale, dat tijdens de eerste match de Spurs nog op 1-1 hield. In Wembley werd het ondanks heel wat sneeuw 6-1.  Met drie goals was Fernando Llorente de grote man van dienst. Mousa Dembélé viel na 62 minuten in. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen keken geblesseerd toe.