United-bod van 95 miljoen afgewezen: 'Ze wilden hem absoluut niet verkopen'

United-bod van 95 miljoen afgewezen: 'Ze wilden hem absoluut niet verkopen'

28-02-2018 14:07

Louis van Gaal wilde in zijn periode als manager van Manchester United Mats Hummels en Thomas Müller naar Engeland halen. Dat erkent de Nederlandse trainer in een groot interview met BILD

"Ik wilde Hummels naar Manchester United halen", begint Van Gaal. "Maar omdat hij op dat moment een minder goed seizoen had gedraaid, hebben we het uiteindelijk niet gedaan."

De interesse in Bayern München-aanvaller Müller was concreter: United legde een bod van ruim 95 miljoen euro neer in München. Met mocht niet baten. "In kan bevestigen dat ik Müller wilde hebben. Maar er was niets wat we konden doen. Bayern maakte duidelijk dat ze hem absoluut niet wilden verkopen."

Van Gaal blikt in de Duitse krant ook terug op zijn periode als United-manager en als trainer van Bayern München. "United is een commerciële club. Heel anders dan Bayern. De bazen van Bayern, zoals Karl Heinz Rummenigge en Uli Hoeness, zijn voormalig spelers die weten waar ze het over hebben."

"Voetbal is het belangrijkst en niet geld, zoals bij United nu wel het geval is. Dat is waarom ik van Bayern hou", aldus Van Gaal.