'Standard raakt Sa kwijt: deal is slechts een kwestie van details'

'Standard raakt Sa kwijt: deal is slechts een kwestie van details'

Gepubliceerd: woensdag 28 februari 2018 om 14:52wo 28-02-2018 om 14:52

Onwaarschijnlijke coup de théâtre in Luik: exact één dag nadat Orlando Sa zijn contract verlengde bij Standard, lijkt de aanvaller op weg naar de uitgang. De Chinezen zouden hun slag dan toch thuis halen.

De voorbije dagen doken meerdere geruchten op over Chinese interesse voor de topschutter van de Rouches. Standard leek die dinsdag dus naar de prullenmand te verwijzen met een contractverlenging, maar volgens RTBF was dat slechts een rookgordijn. De Waalse omroep meldt zelfs dat het voor '90 procent' vast staat dat Sa naar het Verre Oosten trekt.

Niet Dalian Yifang, de nieuwe club van Yannick Carrasco en ook in de markt voor Sa, maar Henan Yianye zou de nieuwe werkgever worden van de goalgetter. Beide partijen zijn momenteel in onderhandeling. Dat het moet opschieten, staat buiten kijf, want binnen enkele uren is ook de Chinese transfermarkt gesloten. 

Vette vis
Standard is in ieder geval tuk op een grote transfersom voor haar topschutter. RTBF rept over een bedrag van acht miljoen euro, niet slecht voor een 29-jarige. 25 procent van die som wordt wel uitbetaald aan de makelaars die de deal tot stand brengen.

Update 14u52: Het ziet er inderdaad sterk naar uit dat Standard vlak voor het sluiten van de Chinese transfermarkt gaat zwichten voor een miljoenenbod. Volgens Het Laatste Nieuws is de deal zo goed als in kannen en kruiken en gaat het nu enkel nog om de laatste details.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ZE DOEN HET! Een ijzersterk Club Brugge pakt de drie punten tegen Zenit Sint-Petersburg! #ZENCLU #ClubBrugge #Dennis #DeKetelaere #Zenit #UCL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Goede zet van Standard?

Ja, voor dat geld moet je hem laten gaan
61%
Nee, hij is te belangrijk
39%
(529 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws