Real snijdt zichzelf in de vingers en gaat in 93e minuut onderuit tegen Espanyol

27-02-2018 22:12

Espanyol heeft dinsdagavond een einde gemaakt aan de indrukwekkende opmars van Real Madrid. De ploeg van Zinédine Zidane ging op bezoek in Barcelona met 1-0 onderuit, door een doelpunt in blessuretijd.

Na een mindere periode rechtte de ploeg van Zidane de rug en werd er een reeks van overwinningen neergezet. Daar kwam dinsdagavond een einde aan. De bezoekers uit Madrid kregen in de eerste helft kansen via Gareth Bale (hoofd) en Isco, maar de Espanyol-doelman redde twee keer goed. Real wist voor de rest weinig indruk te maken, waardoor de thuisploeg door begon te krijgen dat er meer in het vat zat.

Espanyol wist in de tweede helft meer van zich af te bijten en creërde een aantal kansen. Aan de andere kant kreeg ook Real genoeg mogelijkheden om op voorsprong te komen. In de slotfase zakte Real terug en werden er nog nauwelijks kansen gecreërd. Op het moment dat het duel in 0-0 leek te eindigen, sloeg Espanyol hard toe. Gerard Moreno Balagueró schoot de bal in de 93e minuut hard achter doelman Keylor Navas.

Real staat momenteel op een derde plek met maar liefst veertien punten achterstand op koploper FC Barcelona. Nummer vier Valencia komt woensdag in actie en kan bij winst plek drie van Real Madrid overnemen.