'Tottenham Hotspur legt 40 miljoen euro klaar voor Engelse tienersensatie'

'Tottenham Hotspur legt 40 miljoen euro klaar voor Engelse tienersensatie'

27-02-2018 07:58

Tottenham Hotspur is bereid om héél diep in de buidel te tasten voor Ryan Sessegnon. Het zeventienjarige wonderkind van Fulham moet zo'n 40 miljoen euro kosten. 

Kwaliteitskrant The Daily Telegraph meldt dat. Sessegnon presteert dit seizoen fantastisch bij Championship-formatie Fulham. De linkervleugelverdediger (!) was goed voor dertien goals en vier assists in 37 officiële duels namens The Cottagers. 

Stadgenoot Spurs is van plan om de tiener komende zomer in te lijven. De club van manager Mauricio Pochettino zal een enorm bedrag op tafel moeten leggen voor Sessegnon, die afgelopen jaar zijn handtekening zette onder een contract tot medio 2020.

Promotie van Fulham naar de Premier League kan mogelijk roeit in het eten gooien voor Tottenham. Wanneer Fulham komend jaar weer actief is op het hoogste niveau, wil de club nog minimaal één seizoen over Sessegnon kunnen beschikken. Momenteel staat Fulham op de vijfde plek in het Championship. Die positie geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de playoffs voor promotie.