Onthuld: 'Dit deed Coucke vlak voor de wedstrijd tegen Moeskroen'

Onthuld: 'Dit deed Coucke vlak voor de wedstrijd tegen Moeskroen'

26-02-2018 14:30
7

Marc Coucke behoort nu officieel tot de Anderlecht-familie. De overnemer van de club deed zondag zijn intrede in het Astridpark. Meer zelfs: volgens RTBF sprak de nieuwe voorzitter de spelersgroep toe in de kleedkamer.

Voor de match maakte Coucke een praatje met Lukasz Téodorczyk. Dat heeft geloond, want de Pool maakte maar liefst drie doelpunten tegen Moeskroen. Waarover de twee het hadden, wilde Coucke liever niet kwijt. "Ik ga niet beginnen te vertellen wat ik met bepaalde spelers individueel besproken heb", klonk het.

Pascal Scimé, journalist bij RTBF, weet dat de nieuwe voorzitter de volledige spelersgroep heeft toegesproken. "Coucke heeft Teodorczyk even apart genomen, maar hij is voor de wedstrijd ook in de kleedkamer geweest. Hij heeft met de groep gesproken en hen gemotiveerd met enkele simpele woorden."

De man weet zelfs wat er gezegd geweest is. "Hij zei de spelers vooral dat ze zich moesten tonen. En wanneer de nieuwe baas zo'n toespraak geeft, kan dat een kleedkamer verenigen", aldus Scimé.