Zit KV Mechelen met een immens probleem?  Dat is een drama

Zit KV Mechelen met een immens probleem? "Dat is een drama"

26-02-2018 14:00
7

KV Mechelen zit in de hoek waar de klappen vallen. Dit weekend speelde het 1-1 gelijk tegen Charleroi, maar diep in de tweede helft kreeg Malinwa dé kans om er vanop de stip 2-1 van te maken. Mats Rits faalde echter, waardoor Mechelen terug op de allerlaatste plaats staat.

Een degradatie zou voor de traditieclub een catastrofe zijn. 'Een slechte afloop zorgt onvermijdelijk voor een leegloop. Wie de kern bekijkt, weet dat 90 procent makkelijk meedraait in eerste klasse. Het is uitgesloten dat talentvolle spelers als Coosemans, Rits en Schoofs zich verzoenen met 1B, hetzelfde geldt voor vele anderen', aldus Het Nieuwsblad.

Het dagblad vreest dat Malinwa bij een eventuele degradatie zal moeten bouwen aan een nieuwe ploeg. 'Op sportief vlak wil niemand zich gaan begraven en op financieel vlak evenmin. 1B betekent meestal ook inleveren qua loon en sowieso kan een voetballer alleen in 1A geld opzijzetten voor zijn fiscaal voordelige pensioen.'

Ook de Mechelen-coach vreest het ergste als zijn team het uiteindelijk niet haalt. "1B is en blijft een massacre", aldus Dennis Van Wijk. Een bloedbad dus. "Acht ploegen, die vier keer tegen elkaar spelen, dat is gewoon een drama."