Ontketende Teodorczyk gidst Anderlecht voorbij Moeskroen na boeiend slot

Ontketende Teodorczyk gidst Anderlecht voorbij Moeskroen na boeiend slot

25-02-2018 16:23
23

In laatste instantie was het nog even zweten voor Anderlecht, maar de Brusselaars hebben dan toch een overwinning geboekt. In eigen huis haalde het met 5-3 van Moeskroen.

Anderlecht had absoluut geen taaie klant aan een ongeïnspireerd Moeskroen, dat al zeker was van Play-Off 2. Voor de thuisploeg was het vooral zoeken naar die ene opening in de defensie van de Henegouwenaren.

Na enkele kleine kansjes kwam die er dan toch halfweg de eerste helft. Met zijn eerste in een shirt van Anderlecht bracht Ryota Morioka paars-wit op voorsprong. Moeskroen maakte helemaal geen vuist en hoopte vooral om de voorsprong niet vergroot te zien worden.

Anderlecht kreeg nog een lichte strafschop, Lukasz Teodorczyk bedankte voor het geschenk en zorgde voor de 2-0. Moeskroen stond op een verdiende achterstand en ging met de koppen naar beneden richting kleedkamer.

Doelpuntenfestival
Moeskroen kwam er iets beter uit na de pauze, maar kon Matz Sels aanvankelijk amper aan het werk zetten. Aan de andere kant bleef Anderlecht bijzonder efficiënt. Lukasz Teodorczyk vond de weg naar doel andermaal, deze keer niet op penalty, maar met een kopbal: 3-0. Enkele minuten later werd het zelfs 4-0 via opnieuw Teodorczyk.

Die late eerredder kwam er uiteindelijk dan toch nog voor Moeskroen. Taiywo Awoniyi maakte er 4-1 van. Daar bleef het niet bij. Moeskroen vond weer wat moed, met een tweede treffer tot gevolg. Een 4-3 tien minuten voor tijd zorgde nog voor knikkende knieën bij de Brusselaars. Een late 5-3 van een counterend Anderlecht zorgde uiteindelijk voor de eindstand.