Anderlecht-Moeskroen in de marge: Afscheid Vanden Stock overstijgt deze match

Anderlecht-Moeskroen in de marge: "Afscheid Vanden Stock overstijgt deze match"

25-02-2018 10:32
2

RSC Anderlecht moet tegen Royal Excel Moeskroen de crisis bezweren, maar toch staat de wedstrijd niet volledig in het teken van het sportieve. Na jaren van trouw leiderschap zwaait Roger Vanden Stock zondagmiddag namelijk af als voorzitter.

Aimé Anthuenis vindt die gebeurtenis dan ook de belangrijkste van de dag. "Het duel tussen Anderlecht en Moeskroen wordt allesbehalve een gewone match. Integendeel! Het afscheid van Vanden Stock overstijgt deze wedstrijd. Vanden Stock was vele jaren president van Anderlecht, maar tevens voorzitter van het Belgische voetbal. Nooit stelde hij zijn club daarboven", staat te lezen in De Zondag.

"Hij sprak met kennis van zaken en dwong bij vriend en tegenstander enorm respect af. Waarden zoals correctheid, eerbied en waardering voor iedereen en passie voor het voetbal pasten bij hem. Het gaat hem goed in de toekomst!", wenst Anthuenis zijn oud-voorzitter succes. Vanaf zondag zwaait Marc Coucke de scepter in het Astridpark, al twijfelen sommigen aan de goede bedoelingen van de zakenman.