Scepticisme rond Lukaku: Zelfs armoezaaier Will Grigg slaagde in die missie

Scepticisme rond Lukaku: "Zelfs armoezaaier Will Grigg slaagde in die missie"

25-02-2018 10:17
6

Na een matige Champions League-prestatie tegen Sevilla FC bevindt Romelu Lukaku zich weer in het oog van de storm. De Rode Duivel scoort enkel tegen de kleintjes, luidt de teneur. Stef Wijnants gaat dieper in op die stelling. 

"De cijfers geven die sceptici inderdaad grotendeels gelijk", moet de journalist toegeven bij Sporza. "Zijn twee doelpunten vorig weekend tegen Huddersfield (toch weer zes in 2018) brengen zijn seizoenstotaal voorlopig op 21, maar geen enkele van die goals scoorde hij tegen een ploeg uit de top-zes. Hij kan excelleren tegen de kleinere ploegen, maar harten win je pas definitief als je in de grote matchen op het scorebord staat."

"Zelfs 'een armoezaaier' als Will Grigg slaagde in die missie, zo werd deze week schertsend gezegd. De cultheld van Noord-Ierland op het EK 2016 (vooral door het liedje "Will Grigg’s on Fire") maakte voor Wigan tegen Manchester City de winnende goal in de FA Cup. Lukaku werd zowaar met een derdeklasser vergeleken. Een aanfluiting voor de topschutter van de Rode Duivels die de honderd goals nadert in zijn Premier League-carrière", vindt Wijnants.