Martinez bekijkt kandidaat-Duivel nauwelijks: Zijn assistent is één keer gekomen

Martinez bekijkt kandidaat-Duivel nauwelijks: "Zijn assistent is één keer gekomen"

25-02-2018 08:45
4

Roberto Martinez hoeft zijn 23-koppige selectie voor het WK nog niet te geven, de Belgen hebben dus nog veel tijd om zich te bewijzen. Dennis Praet is echter zeker: hij zal niet te zien zijn op het WK.

In Knack geeft de ex-speler van Anderlecht aan dat hij quasi nooit gescout wordt, ook al is hij vaste basisspeler bij Sampdoria. "Zijn Engelse assistent is één keer komen kijken en stuurde achteraf een sms dat ik veel progressie had gemaakt. Het deed deugd om dat te horen. Ach, ik kan alleen maar mijn best doen."

Praet heeft de hoop op het WK dan ook opgegeven. "Tegen Mexico en Japan riep de bondscoach 28 man op en ik was er niet bij, hoewel ik in mijn allerbeste periode zat. Dan weet je dat de kansen klein zijn", vertelt hij.

De concurrentie op het middenveld is dan ook moordend. "Om naar het WK te mogen moet je bijna een wereldster zijn. Die status heb ik nog niet, maar bij de ruimere kern van jongens die er net wel of net niet bij zijn, daar hoor ik momenteel wel bij, meen ik. Na de oefenmatchen tegen Mexico en Japan was ik érg teleurgesteld."