Maes is scherp voor spelers: Zo kan je nooit wedstrijden winnen

Maes is scherp voor spelers: "Zo kan je nooit wedstrijden winnen"

25-02-2018 07:30
1

Sporting Lokeren draait opnieuw een grijs seizoen. Zaterdagavond werd er zelfs met 3-2 verloren van rode lantaarn Eupen. Coach Peter Maes ziet zijn ploeg hervallen in dezelfde fouten.

Nochtans begon de partij heel goed voor de Waaslanders. "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Als je hier 0-1 voorkomt, moet je het als blok uitspelen. De tegendoelpunten die we daarna slikken, zijn te wijten aan dom balverlies. We verloren 80 procent van de duels, zo kan je nooit wedstrijden winnen", klinkt het bij Sporza.

Mathematisch kan Lokeren zelfs nog degraderen, al is die kans heel klein. "Ik vind het erg dat we naar andere teams moeten kijken, maar we hebben wel nog onze bonus van vier punten en maken toch ook weer twee doelpunten op verplaatsing. We krijgen ze alleen ook weer veel te gemakkelijk binnen. We konden absoluut geen aanspraak maken op de overwinning hier."

Dit jaar is dan ook heel slecht begonnen voor Lokeren. "Na Nieuwjaar hebben we een heel slechte reeks neergezet. Die vier punten die we hebben gehaald, zijn geen toeval. Het moet veel en veel beter."